dilluns, 23 de febrer del 2015

               

El Cos vist com a Màquina

Moltes vegades utilitzem la metàfora "El cos és una màquina" per referir-nos a aquest cos i les seues utilitats. I és cert de que vistes les prespectives utilitzades avui en dia per enfocar la visió utilitaria del cos, aquesta guarda moltes similituts al relacionar-les amb les finalitats d'una màquina o robot.
I es que aquesta visió otorga o relaciona cada part del cos amb engranatge amb una finalitat (un enfoc. es podria dir biomecànic), un exemple seria la funció dels "engranatges" de les extremitats inferiors (articulacions del genoll, turmell, etc) centrats en conseguir uns moviments de forma més eficient i eficaç possible per derivar en un moviment més ràpid, un recolçament més fort amb major adhesió al terra,...
I com passa amb la majoria de màquines aquests engranatges moltes vegades s'averrien (ens lesionem, ens fiquem malalts,...) i com en aquestes situacions aquests engranatges humans passen per un procés de reparació (anem al fisioterapeuta, al metge,...) per tal de reestablir el ordre en un temps.

Aquesta visió te el seu màxim esponent en el mòn de l'esport ón els esportistes són vistos com màquines amb la finalitat de conseguir objectius de manera eficient, eficaç i regular, per aixó cada enranatge es tractat amb la màxima atenció, s'entrena al màxim per tal d'aconseguir l'objectiu fixat amb la major facilitat i rapidessa possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada